Нов рекорд за фирмата

Днес (3 ноември 2015) имаме нов рекорд за ранно финализиране на ЕТАП I, в кампания по кандидатстване за образование в чужбина (Великобритания) за фирмата.

Наш кандидат има вече 5 оферти по 5-те си избора за университет/специалност във Великобритания, подадни през UCAS на 2 октомври 2015. Т.е САМО месец след APPLY, той се намира на етапа REPLY to your offers – т.е следва да избере къде ще продължи образованието си на бакалавърска степен от есента на 2016 година.

UCAS - Reply to your offers

И въпреки, че формално има време за да вземе своето решение (до 4 май 2016 е срока за REPLY за всички кандидати с апликации, подадени до 15 януари 2016 и получили решения на офисите по прием в съответните университети), не е необходимо да чака последния срок, защото по тази кандидатура вече няма какво да се случи в близкото бъдеще и съдбата на кандидата е предопределена.

Освен това, от чисто морална гледна точка, както казваме ние, сега са “блокирани” 5 места (до дата 4 май), а други кандидати (и то не само наши) се надяват да получат своите оферти, също.

Напомняме, че след REPLY следват процедури по кандидатстване за студентски кредит, кандидатстване за настаняване в общежитие, които са в пряка зависимост от решението на всеки един кандидат в кой университет ще бъде.

Print Friendly, PDF & Email